搜索

(广东人在长乐 ~

楼主: 鳗鱼小姐。
广东的美味好多,LZ请我吃吃啥{:soso__16288859380173196919_3:}
拿着拖把钓鱼 发表于 2012-11-4 16:18
哪家店是你开的

城南车站这边的水水葡京
鳗鱼小姐。 发表于 2012-10-30 02:27
长乐哪里有的吃?我只在福州吃过啊。。。。。。。。。。。。。

长乐都有间港式早餐噶,但都5算正宗咯,去过一次就5想去啦。
能看得出来,楼主不但长得漂亮,还很有爱心!{:soso_e163:}
每個地方都有自己嘅傳統,唔通你叫全中國都要學廣東人朝朝飲茶咩~~~
另外,雲吞同扁肉系兩回事。。雲吞肉多皮厚,長樂本地嘅扁肉就肉少皮薄(唔好攞沙縣扁肉同長樂扁肉相比)。
至於鹹菜同糟菜更加系兩回事。唔同味道嘅。。。
无心恋 发表于 2012-10-31 07:47
系行行街,唔系闲闲街。乜你白话甘咋架,

ok lar,你识睇咪得啰~我又唔系广东人,打错字都系正常嘅~
鳗鱼小姐。 发表于 2012-11-1 16:32
识。你都系广东人,边度嘎

我唔系广东人丫~我只有转机嘅时候系广州停留一个夜晚~人地常话,是在广州,好像有机会去广东好好试下过边嘅小食~冒昧一下,不知小生有冇福气品尝到鳗鱼小姐嘅手艺~我差唔多每一个下午都系茶铺饮茶,如果你得闲嘅话都一齐去啦~做个朋友都几好,已经都好耐冇讲广东话啦,搵个人黎倾一倾都几好啊~单纯交友啦~我系本地人,如果你有乜需要嘅话,我地热情嘅长乐人系好愿意帮手架~
呼呼,我识整广东菜,你系广东边度嘅。
口香糖一 发表于 2012-11-6 13:51
每個地方都有自己嘅傳統,唔通你叫全中國都要學廣東人朝朝飲茶咩~~~
另外,雲吞同扁肉系兩回事。。雲吞肉多 ...

我好像没有说要所有人都像广东人一样哦,你是不是看错了先生
浮舟 发表于 2012-11-6 15:29
我唔系广东人丫~我只有转机嘅时候系广州停留一个夜晚~人地常话,是在广州,好像有机会去广东好好试下过边 ...

我唔中意饮茶  你系我见过最热心嘎长乐人,可能呢度D人好排外,我遇到嘎人都没甘热心。。